Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

10
0
SHARE

Multidisciplinary design studio Lim + Lu has recently revamps a traditional 3-bedroom apartment in an aged residential building in Hong Kong.
Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

Called the Happy Valley Residence, this modern interior design project is showcases a clean line, so fresh and sophisticated colorful modern interiors of soft pink and jade green recur throughout the 1200 square foot Hong Kong apartment.

The three-bedroom apartment is in a building neighbouring the Happy Valley Racecourse in an affluent residential area of Hong Kong. Lim + Lu’s renovation, the interior had dotted characteristics typical to a Hong Kong apartment; a long and narrow corridor void of light which serviced 3 bedrooms and distinctly demarcated spaces for the kitchen and living room, all in a tired and muted color tone.
Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong

Happy Valley Residence by Lim Lu, Hong Kong
According to the designer: “the resulting interior is designed to appear more expansive. The core living space composed of the living room and the bedroom are unified by the continuous warm oak flooring which also blurs the boundary between the public spaces and the private spaces in a home. The narrow corridor was demolished in favor of the new master bedroom. The pair also converted the bedroom adjacent to the main living area into a flexible space with suspended sliding doors. This shape-shifting room is adorned with a striking jade green drapery that allows the option of being an extension to the living room space or enclosed as a guest bedroom.”

“The pair deliberately chose colors that would inject fresh life into the space. The walls of the living room and bedroom are painted white with black accents, signifying spaces of rest and relaxation. Meanwhile, the kitchen, study, walk-in closet and master bathroom are all host to rich pastels and dark hues, tastefully combined with patterned ceramic tiles to juxtapose the core living space with the extensions. The thresholds created by the subtle distinctions of color, texture and material maintain a fluidity to allow the space to still blend effortlessly together as one.” explained the designer.

Photography by Nirut Benjabanpot

Visit Lim + Lu

-by Nabila

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.